The Box, Plymouth

It was an exciting time for Plymouth’s museums.

A new, multi-million pound gallery and museum complex on North Hill was being built to house Plymouth’s most important heritage collections on one site. A programme of high profile exhibitions, artist commissions and events will run alongside the permanent gallery displays, making The Box a key cultural attraction for the city and region.

A striking contemporary extension on the back of the former Museum and Art Gallery and Central Library is being built and St Luke’s Church is being transformed.

They asked me to provide writing training for their team of curators, to help everyone write with a shared voice. I also developed a suite of gallery tones of voice for them, so that the visitor could experience subtle changes of voice between different galleries. After the training was complete, I mentored them through the mammoth task of writing gallery text and edited the final draft for them. I also did a final proof read of all text before print.

Leave a Reply

%d bloggers like this: